Uteserveringar Stockholm

non solo bar uteservering

Uteserveringar Stockholm

Nu har solen äntligen hittat hit till Stockholm, och oj vad vi har sett fram emot att få sitta på en av alla uteserveringar i Stockholm med en iskaffe i handen! Problemet (?) är att det finns så otroligt många uteserveringar i Stockholm att välja på, så här ger vi er en topp 5 med våra favoriter på de bästa uteserveringarna i Stockholm! Vi har försökt att få det lite utspritt i stans olika stadsdelar så att det ska funka att hitta något vart du än befinner dig.

Då kör vi Caféer Stockholms 5 bästa uteserveringar i Stockholm!

Kaffebar –  Bysistorget

På det omåttligt populära söderfiket Kaffebar hittar du inte bara ett bra utbud av fika, omtyckta mackor och gott kaffe utan där hittar du också en ofta välfylld och solig uteservering. Solen ligger på en stor del av dagen och får du en bra plats, sitt kvar länge! Skulle det vara så att du inte får plats på uteserveringen så finns det en del bänkar på torget som man kan nyttja. Jag vet inte vad dom tycker om att man tar med porslinet dit, men det har funkat bra än så länge och bara man kommer tillbaka med det till dom borde det inte vara några problem. Gott kaffe, stor och solig uteservering samt ett familjärt häng lockar många till ett besök.

Öppettider: Mån – Fre: 7-18. Lör – Sön: 9-18.

Drop Coffee – Mariatorget

Drop Coffee har en lite mindre uteservering där det kan vara svårt att få plats, men med får du plats i några av deras ”solstolar” så sitt kvar så länge solen ät uppe. Solen ligger på under eftermiddagen då det är perfekt att sitta i solen för att runda av dagen men en riktigt god kopp kaffe.

Vi har sedan tidigare med Drop Coffee på vår sida Caféer Södermalm så du kan läsa mer Drop Coffee där om du är intresserad.

Öppettider: Mån – Fre: 8:30-18. Lör – Sön: 10-18.

AB Café – Telefonplan

Vi måste slå ett slag för härliga AB Café som ligger ute vid Telefonplan. Mycket trevlig personal, väldigt gott kaffe och en väldigt skön och familjär stämning som får dig att verkligen må bra!

Det brukar bli väldigt mycket folk på helger eftersom deras frukost är YUMMY! Men vad gör väl det! Slå dig ner i deras soldränkta uteservering om du får plats, annars märker du snabbt att det går att göra plats lite överallt utanför. Folk sitter på trappan, bänken nedanför, gräset, ja överallt där det går att sitta!

Det är helt klart värt att ta sig ut till Telefonplan en helg och bara njuta av god frukost, gott kaffe och en otroligt skön vibe.

Öppettider: Mån – Fre: 8-17. Lör – Sön: 10-16.

Adress: Valborgsmässovägen 34

Kavalleriet – Östermalm

Nyöppnade Kavalleriet på Sibyllegatan 2 är ju bara kanon! Detta är verkligen vad området har saknat i sitt café utbud. Måste börja med att nämna deras underbara lokaler som de har fått tag i, detta gör nästan att man vill sitta kvar inomhus men ibland går det ju bara inte att sitta inne för att det är alldeles för bra väder. Tur då att dom har en suuuuuuper stor uteservering med utsikt ner mot Berzelii Parken. När vi var där vid 17 tiden så var det tyvärr skugga över hela uteserveringen så om vi inte är helt ute och cyklar så är det sol timmarna före. Och sen att deras uteserveringar är otroligt generösa samt att man efter kaffet kan dricka lite goda drinkar är ju inte alls fel.

Öppettider: Mån – Tor: 7:30-17. Lör-Sön: 10-17.

Il Caffé – Kungsholmen

Som hos alla Il Caffés kaffebarer så ser det inte mycket ut för världen när man står utanför men sen när ma tar klivet in blir man alltid överraskad. Just detta på Kungsholmen är inte på många kvadrat men det finns en underbar innergård som är som att stiga in i någons härliga trädgård. Vissa kallar det Kungsholmens bästa kaffe, vi kan kanske hålla med trots att det finns många goda konkurrenter, men absolut en av Kungsholmens bästa uteserveringar!

Öppettider: Mån – Fre: 8-20. Lör – Sön: 9-19.

 

Uteserveringar Stockholm

Detta var våra favoriter bland de uteserveringar som finns i Stockholm. Har du någon annan favorit som du tycker bör finnas med så kan du skicka in dina tips till oss här.

Bilder från alla ställen vi besökt hittar du som alltid på Caféer Stockholm på Instagram. Glöm inte att följa för att hålla koll på caféerna i Stockholm.

* Öppettider kan vara uppdaterade. Kolla respektive café för korrekta öppettider.