Caféer Södermalm

södermalm skyline caféer södermalm

Caféer Södermalm

Caféer Södermalm – Älskar du som vi på Caféer Stockholm att röra dig på sköna Söder och sitta med en riktigt god kopp kaffe på ett ställe som kan sin sak? Då har du verkligen kommit rätt! Vi kommer här att ge dig våra favoriter med caféer på Södermalm och vad det är vi tycker är så bra med dom! Här kommer listan Caféer Södermalm.

Fikabaren

Fikabaren ligger bara ett stenkast bort från härliga Nytorget. När man kommer in möts man av lokaler som är inredda med mycket betong, trä, stål och kakel – industrikänsla över det hela. Det är verkligen ett ställe du vill vara på, man känner sig så välkommen och hade gärna stannat där hela dagen.

Kaffet som serveras kommer från mindre kafferosterier och smakar underbart! Där har Fikabaren verkligen lyckats.

Adress: Södermannagatan 10

Du kan läsa mer om Fikabaren här

Johan & Nyström

Johan och Nyström – det finns så mycket att säga, just därför har vi valt att skriva ett helt eget inlägg om dom.

Ni kan läsa mer om Johan & Nyström här, men vi kan säga redan nu. Dom kan allt som går att veta om kaffe.

Drop Coffee

Precis intill uppgången från tunnelbanan hittar du caféet Drop Coffee. Man kan verkligen säga att de är specialister på kaffe då de flera år i rad har vunnit Swedish Roasters Championship. De började för ett antal år sedan med att rosta sina egna bönor inne i deras lokaler, men fler och fler caféer uppmärksammade deras underbara bönor så det blev för mycket att ha kvar rosteriet i sina egna lokaler. 2012 flyttade de till ett ordentligt rosteri och sedan dess kan privatpersoner köpa hem egna bönor att avnjuta hemma.

Drop Coffee har en liten uteservering där solen ligger på perfekt under eftermiddagarna för att avnjuta en god kopp kaffe.

Du kan läsa mer om Drop Coffee och även köpa deras kaffe via deras webbshop.

Fikakulturen på Södermalm – Caféer Södermalm

Stockholm handlar mycket om att fika och gå på caféer och detta gäller inte minst på Södermalm. Det finns otroligt bra utbud av härliga caféer på Södermalm. I denna lilla guide så kommer vi på Caféer Stockholm att ge dig våra tre favoriter av caféer på Södermalm som helt klart är värda att besöka.

Fika, ett absolut helsvenskt verb som praktiskt taget endast finns i det svenska språket. Fika förr handlade enbart om en enkel kopp kaffe och någon god bulle till. Men idag är fika så mycket mer, på Södermalm hade man kunnat säga att det är en livsstil. Det har blivit väldigt inne att besöka renodlade kaffebarer och dricka kaffe som är gjort till perfektion.  Men det som fortfarande karaktäriserar fikastunden är ofta den sociala aktiviteten, att komma ifrån vardagen och ta en liten paus tillsammans med en god vän eller med familjen. Södermalm hat helt klart förstått sig på det här med fika och caféer – du hittar bra caféer i nästan varje hörn!