Nu är det dags att hjälpas åt!

| |

Gästskribent @happilymunching

Tror ingen missat den senaste tidens rop på hjälp bland Stockholms café- och restaurangägare. Det är ofta små verksamheter med små marginaler och utan buffert och det faktum att coronaviruset slog till med full kraft har kraftigt minskat kundunderlaget.

Men, det finns ett liv efter allt då vi återigen vill gå ut och vara sociala (hur många sitter inte redan och planerar för var de ska ut och käka när faran är över?) Flera av oss är fortfarande symptomfria och kan fortfarande ta promenad i vårsolen men alla kanske inte är bekväma med att sätta sig ner på ett ställe och ta en fika eller en middag och det är då flera ställen börjat anpassa sig efter den nya ordningen och har börjat erbjuda take away, något flera av de i vanliga fall inte har.

Nedan följer några av mina favoriter och tar mig även frihet som gästskribent att även tipsa om några restauranger.

Mina favoriter i Stockholm

Café Pascal

Mitt absoluta främsta favorittips är Café Pascal som ligger både vid Odenplan och på Skånegatan. Det har varit en favorit i många år och för mig som gillar att jobba på caféer är det den perfekta atmosfären och lagom med liv och rörelse för att jag ska bli inspirerad. Det gjorde ont i hjärtat att gå in där förra veckan och inse hur drastiskt kundunderlaget minskat.
Så gå dit, sitt ute eller kör take away till 20% rabatt just nu. 

Beck Kaffebar

Även Beck kaffebar på Tjärhovsgatan kör lite kampanj och erbjuder take away kaffe för 15 kronor. Perfekt nu när vårsolen börjar visa sig att antingen sätta sig vid Mosebacke eller ta en promenad genom stan.
På samma gata har du koreanska Madam som både erbjuder specialluncher men också take away. Deras bibimbap är den godaste jag någonsin ätit och skulle du ha slut på toapapper så kan jag rekommendera att använda deras japanska toalett, troligen många personers våta dröm just nu.

Älskade Traditioner

Om vi fortsätter på södertemat och kombinerar med mars månads höjdpunkt- våffeldagen så har vi hela familjens favorit Älskade traditioner som har våfflor i alla former och olika innehåll som just nu erbjuder take away och betalning via Swish. Ringer du innan kan de också komma ut med din beställning på gatan. 

Bageri Petrus

Bageri Petrus kör en lite annorlunda med underbart kreativ lösning, beställ och betala via Swish så erbjuder de hemkörning till riskgrupper och de i karantänen , med cykel, inom söders gränser. Full lista med priser och instruktioner finns på deras instasida och glöm inte att beställa en dag tidigare.


Är du däremot frisk och sugen på något spanskt innan en kardemummabulle på Petrus kan du nu ta hem Take away från Racamaca som ligger snett över gatan. Vanligtvis knökfullt, med rätt, då det kan vara bästa tapasen jag ätit utanför Spanien.
I närheten har du också Kalf och Hansen där du kan ringa in beställningen och sedan hämta den på avhämtningsstationen utanför där du också betalar med swish. Ett utmärkt sätt att äta gott och undvika inomhusmiljöer.
Är du mer sugen på poke så har A bowl på Blecktornsgränd (underbart sätt att få in smygmotion) 15% rabatt på menyn om du kör take away och hämtar på plats. Kan varmt rekommendera deras bowl med kyckling, kan få sådana enorma cravings efter den. 

Rädda mat med Karma

Positivt i de här dagarna är att även appen Karma (där man kan rädda ”gammal” mat) erbjuder hemleverans vilket betyder att du både gör en insats för miljön och näringslivet, exempel på ställen som dyker upp här är Italian cousins, Fabrique, Panini. Sitter du helt fast hemma och liksom jag är beroende av kaffe så erbjuder Johan & Nyström 20% på kaffet om man beställer via deras hemsida med koden JNCOFFEELOVE det är också ett ställe där man får ta med hunden in (samma med Café pascal) och de ska vi vara rädda om!

Ta hand om er där ute, om varandra och ert fikasug!

Inlägg skrivet av @happilymunching

Föregående

Gott kaffe hemma! Del 1

Tips på caféer i Vasastan

Nästa