Eldtomta Café och Butik

| |

Vi åkte ut till Grödinge för att besöka Eldtomta, som sedan förra året drivs av Malin, hennes man Nils och hennes mamma Maria. Vi passade på att ställa lite frågor!

Öppet alla dagar året om!

Måndag - Söndag 10.00-18.00
*köket stänger kl 17.30

Snälla, glada hundar är varmt välkomna hos oss. Hundben och godis till era fyrbenta finns att köpa.

Vad är historian bakom Eldtomta?

Eldtomta Café har anor från 1879, då det var en tidig handelsplats på Grödingelandet. Från början handlades det med hästskor, silltunnor och annat tidsenligt. Under de senaste ca 20 åren har en allt mer omtyckt caféverksamhet drivits här och varje år utvecklas platsen ytterligare och idag är det ett givet utflyktsmål med många stammisar.

Vilka är ni som driver Eldtomta och vad är visionerna?

Sen 2022 drivs Eldtomta av mig Malin, min man Nils och min mamma Maria. Vi drivs av ett stort intresse för mat & dryck, men också för att skapa en inbjudande plats för avslappnande upplevelser, en en härlig stund tillsammans.

En stor del av det vi en engagerar oss i är utvecklingen av Grödinge. Vi vill förbättra platsen som vi själva lever på.

Framåt kommer Eldtomta fortsätta satsa på hög kvalitet på råvarorna som används, men verksamheten kommer också utvecklas med kompletterande utbud – vad det blir i nuläget är hemligt, men håll koll i våra sociala kanaler där vi innan sommaren 2023 släpper roliga nyheter!

Vad kommer aldrig att försvinna från er meny?

Många åker till Eldtomta för vår berömda räkmacka och det är sant att den är värd en omväg, den kommer vi alltid ha på menyn.

Alla bakverk bakas av oss på plats och här finns många favoriter, så som hasselnötsrulltårtan eller vår cheesecake. På vintern kommer många in och värmer sig med en renskavsgryta och på sommaren njuter gästerna gärna av ett glas bubbel i trädgården.

Har ni behövt anpassa er verksamhet och prissättning under den ekonomiska situationen som råder?

På Eldtomta hade ingen prishöjning gjort på många år, trots att vi under de senaste åren jobbat med allt fler högkvalitativa råvaror. På senare tid har priserna anpassats något efter inköpspriserna.

Vad har vi att se fram emot till våren och sommaren hos Eldtomta?

Mycket! Under sommaren så kommer vi bjuda in till härliga grillevent kring vår nya enorma partygrill, aktiviteter för barn under loven men det ryktas också om en stor satsning efter ombyggnad i våra garage.. När ni är här – passa på att njuta av öppna landskap, vandra på Sörmlandsleden, åk och bada samt ät hos våra restauranggrannar Karshamra Mat & Trädgård och Klockargårdens Våffleri.

Varmt välkomna ut till oss!

Följ Eldtomta på Instagram här.


Stort tack för besöket – vi kommer mer än gärna tillbaka!

Föregående

Går i tankar att köpa kaffemaskin?

Stockholms bästa våfflor

Nästa