5 bästa plugg caféerna i Stockholm!

johan och nyström

Här ger vi dig de 5 bästa plugg caféerna i Stockholm!

Tycker du att biblioteket, kontoret eller kanske det där Espresso House nere på hörnet börjar bli lite tråkigt? Eller är du kanske ute efter en riktigt bra kopp kaffe till plugget? Allt fler och fler rör sig mot att spendera dagen arbetandes på ett café. Det finns massor av härliga fik där ute om man vet vart man ska leta. Nu slipper ni leta för här har vi sammanställt våra fem favoriter på arbetsvänliga caféer i Stockholm! 

Il Caffé

Il Caffé har flera lokaler i Stockholm men våran favorit är den på Drottninggatan 85. Den är så mycket större än vad man tror så det finns alltid gott om plats för att slå sig ner med sin laptop. Det är lite som en bunker med grafitti på väggarna där inne, trevligare än vad det låter!

Med gott kaffe, god fika och väldigt generösa öppettider (8-20 på vardagar) så hamnar Il Caffé absolut på denna listan! ..och ja självklart finns det wifi! Det kändes lite som en självklarhet för att hamna på listan!

Coffice

Coffice koncept är precis vad det låter som, ett café och ett kontor sammanslaget. Visst låter det underbart? Det är det också! Skön miljö just för att nästan alla är där för att plugga eller arbeta. Gott kaffe är det också. Personalen verkligen brinner för hantverket och kommer servera dig exakt vad du är ute efter.

Tyvärr har väldigt många hittat men om man är här tidigt så får man absolut en bra plats!

Öppettider: 7:45-18 på vardagar.

Johan & Nyström

Johan & Nyström lyckas hamna på alla våra listor känns det som, men det är dom verkligen värda. J&N har som ni säkert vet öppnat upp på flera ställen runt om i Stockholm. Favoriten för jobb och plugg blir utan tvekan deras lokal på Kungsholmen – Johan & Nyström at work. Har har du gott om arbetsplatser och till och med konferensrum och det skulle behövas. Är du ute efter exceptionellt gott kaffe under dagen så är det absolut Johan & Nyström du ska satsa på.

Öppettider: 07:30-17:30 på vardagar.

Goto 10

Goto 10 har vi skrivit om förut men dom hamnar även på denna listan. Vad vi gillar med detta är att det är en kostnadsfri mötesplats där du kan sitta och arbeta helt utan krav. Du kan till och med ta med dig din egna mat och eget kaffe om du skulle vilja. Ekonomiskt och bra!

Vill du däremot ha gott kaffe och en väldigt god fika så har du SWAJ café i samma lokaler. Där får du förutom tidigare nämnt även mycket bra service, verkligen supertrevlig personal!

Öppettider: 8-17 på vardagar

Espresso House Stureplan

Vågar du inte testa något nytt eller kanske vill ha den där studentrabatten och fri påtår tills du spricker? Då är det absolut EH på Stureplan som du ska gå till. Vi har letat och letat men hittar inget ställe med mer generösa timmar.. Med 06-23 på vardagar och 06-01 på helger blir det svårt att hitta något bättre, om inte Inferno Online är något för dig?

Det var våra favoritställen att arbeta och plugga på i Stockholm. Skulle något falla dig i smaken får du mer än gärna kontakta oss eller tagga oss i en bild på Instagram. Där heter vi @cafeerstockholm.

Vad är ett plugg café?

För mig är ett plugg café ett café där jag kan sitta länge utan att någon i personalen kollar snett på mig. Ett plugg café är också ett ställe som har bra WIFI och rikligt med eluttag för att ladda laptopen på. Dessa tre saker är vad jag mest går på för att säga hur bra ett café är för plugg. Men jag tycker även att det kan vara viktigt med att ljudnivån inte är allt för hög och att det ska vara ergonomiska sittplatser. Dessa två saker hamnar lite utanför, då et oftast inte är allt för ergonomiska sittplatser och jag har hörlurar med musik eller podcast (om jag är ensam). Men självklart spelar även dessa två in i bedömningen av ett pluggvänligt café!

Följ Caféerstockholm på Instagram