4 mars är inte allt för långt borta! 4 mars, vad händer då? Jo det är såklart semmeldagen, eller fettisdagen om du hellre vill säga så.
Redan i slutet av året så börjar caféerna i Stockholm vispa grädde och göra semlor, och i skrivande stund (28 januari) så är semlor det enda jag ser när jag öppnar Instagram. Hinner nästan bli trött på semlor innan man ens sak äta dom? Får man säga så..
Aja oavsett så är det dags att komma till poängen här! Stockholm är FULLT av bra caféer och konditorier som säljer semlor. Men det finns vissa som gör det liiiite bättre, och det är såklart till dessa du ska! Så håll i er, och lämna gärna en kommentar om du tycker någon saknas på listan!
Vi börjar med plats 5 och jobbar oss mot Stockholms bästa semla 2025!
5. Stora Bageriet
Stora Bageriet levererar en klassisk semla med ett modernt hantverk. Bullen är precis lagom luftig med en touch av kardemumma som balanserar smaken perfekt. Deras mandelmassa är silkeslen, och grädden är lättvispad med en krämig konsistens. En semla som kanske inte sticker ut mest, men som aldrig gör dig besviken.
Adress: Sibyllegatan 2 & Sankt Eriksgatan 88

4. Bullar och Bröd
Hos Bullar och Bröd vet man vad man får, och det är en bra semla. Deras grädde är smaksatt med en gnutta vanilj, vilket ger en extra dimension till varje tugga. Mandelsmaken är robust och tydlig, och den perfekt bakade bullen får det att kännas som en kärleksfull omfamning på en kall vinterdag.
Adress: Titta upp så ser du.

3. Komet
En stjärna på semmelhimlen! Komet har snabbt blivit en favorit för sin innovativa twist på den traditionella semlan. Här hittar du en mandelmassa som smaksatts med rostade mandlar, vilket ger en härligt nötig smak. Dessutom är bullen precis så saftig som du vill ha den. Perfekt för dig som vill testa något nytt utan att gå för långt från originalet.
Den finns även i en mindre storlek – tycker jag är perfekt!
Adress: Kungsholmsgatan 10 & Tavastgatan 14
2. Lillebrors Bageri
Lillebrors Bageri är en semmelälskare dröm! Deras semlor säljer slut på nolltid, och det är inte svårt att förstå varför. Brödet är mjukt och smakrikt med en subtil sötma. Mandelsmeten är grovmald för en autentisk och rustik känsla, och grädden? Ja, den är så lätt och fluffig att det känns som att äta ett moln. Värt varje minut i kön! Ät en på plats och ta med en hem!
Adress: Rörstrandsgatan 10


1. Ritorno
Och på första plats hittar vi – Ritorno! Detta klassiska konditori visar varför de är en institution i Stockholm. Semlan är en perfekt balans mellan alla komponenter: den luftiga bullen, den lenaste mandelmassan och den fluffigaste grädden. En semla som känns både lyxig och nostalgisk på samma gång. Missa inte denna pärla om du vill njuta av Stockholms bästa semla 2025!
Adress: Odengatan 80, Dalagatan 41 & Torsgatan 20.
PS: Vill du skippa kö så gå till Torsgatan 20, det är även här dom bakas!