Tjäna pengar till klassen och laget med sociala medier

| |

Att tjäna pengar till klassen är såklart en bra idé för att kunna komma iväg på en klassresa eller kunna göra något roligt tillsammans. Men det kan vara svårt att verkligen tjäna pengarna. För att tjäna pengar handlar det om att lyckas ta sig igenom bruset och synas för dina framtida konsumenter. Med bruset menar vi att det finns så många som vill sälja saker, så hur ska just du kunna synas och få dina saker sålda?

Det är just det vi kommer att hjälpa dig med i detta inlägget. Hur du och din klass kan använda sociala medier för att kunna sälja er produkt och kunna tjäna dom där pengarna för att komma iväg till Åre och åka skidor.

Det finns flera olika kanaler inom sociala medier som kan vara relevanta beroende på vad ni ska sälja. En sak som många klasser väljer att sälja är just kaffe, så vi tar kaffekassan.se som ett exempel. Med Kaffekassan säljer ni som klass kaffepaket till familjer som ändå hade köpte kaffe, väldigt lättsålt!

Så säg att ni ska sälja kaffe till så många som möjligt i ert område och i er stad. Det lättaste är att sälja till familj, vänner och grannar, men varför sluta där? Det finns så mycket mer pengar att tjäna! Det är nu som sociala medier kommer in i bilden.

Går ni i 6e klass och väljer att börja sälja kaffe redan då så har ni 4 år på er innan ni går ut ur skolan. Starta då tidigt upp ett konto på Instagram och Facebook och bjud in så många som möjligt som kan vara intresserade av att vilja köpa kaffe av er. När ni sedan börjar få fler och fler följare på konton kan folk köpa direkt av er där, så slipper ni gå runt och knacka dörr lika mycket, utan beställarna kommer istället till er.

Säg sen att ni står utanför ert Ica och säljer kaffe, lägg då ut en bild på detta och använd er av Instagram Story för att visa att ni är där. Då får alla era följare reda på detta och kommer då förbi och köper ett paket med kaffe, bra va?!

Startar ni upp detta konto redan i 6e klass och låter det växa i 3–4 år kommer ni sen ha så mycket lättare att sälja till resorna framöver. Då vet alla om att ni säljer kaffe och ni har förhoppningsvis massa följare och potentiella kunder som suktar efter att få köpa kaffe av er.

När ni sedan går ut kan ni låta kontot leva vidare eller kanske sälja det till klasserna under er, eller så tar någon med lite entreprenörsanda över det och fortsätter att sälja kaffe. Vem vet, kaffe kanske är det nya svarta guldet?

Lycka till med försäljningen av kaffe, eller vad ni nu kommer att sälja och våga använda er av sociala medier! Det finns inget alls att förlora på detta.

Kaffefamiljen ger 30% rabatt!

Nästa